B. Bystrica znížila stav semifinálovej série s Nitrou na 1:2

30.03.2014 Celý región

Banská Bystrica 30. marca (TASR) - V treťom semifinálovom zápase play off hokejovej extraligy HC'05 Banská Bystrica zdolala HK Nitra 6:4 a znížila zápasový stav série na 1:2.

HC'O5 B. Bystrica - HK Nitra 6:4 (2:1, 2:2, 2:1)
Góly: 2. Kafka (Rapáč, Macháček), 13. Kafka (Heizer, Rapáč), 22. Kafka (Kania, Rapáč), 28. Kafka (Lunter, Heizer), 43. Lunter (Zigo), 60. Matoušek - 19. Segľa (Kuzma, M. Novák), 36. L. Novák (Tománek, Stümpel), 40. J. Ručkay (Milo), 45. Lelkeš (Mráz). Rozhodcovia Kubuš, Lauff - M. Korba, Rovenský, vylúčení 2:3, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 2850 divákov. Stav série 1:2.

HC'05 B. Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, Kania, Macháček, Rosandič, Bambúch - Veilleux, White, Handlovský - Kafka, Heizer, Rapáč - Lamper, Zigo, Lunter - Kadura, Matoušek, Konečný

HK Nitra: Kristan (28. Lakosil) - König, Ordzovenský, Milo, Nádašdi, M. Novák, Kuzma, Ďurkech, Hrazdíra - L. Novák, Stümpel, Tománek - J. Ručkay, Kováčik, Bajtek - Segľa, Chrenko, Bača - Piačka, Lelkeš, Mráz

Priebeh zápasu
Skvelá atmosféra na štadióne vyburcovala obe mužstvá k veľkej bojovnosti. Najmä domáci, ktorým z rodinných dôvodov chýbal kapitán Hudec i dištancovaný Martin, ju potrebovali ako soľ, prehru, ktorá by s nimi už zabalancovala nad priepasťou, si nepripúšťali a možno aj preto úvod zvládli excelentne. Hrdina zápasu Kafka vymietol vinkeľ už po 75 sekundách, keď ho obrana hostí trestuhodne medzi kruhmi odsabotovala, a otvoril si brilantný účet zápasu. Prvá aj druhá tretina bola vyložene Kafkova, v 13. min mu pri ďalšom góle doprialo v presilovke aj šťastie, a naopak, Kristan si užil smolu s neposlušným pukom, ktorý mu prepadol do bránky. Nitrania príliš Kalembu v bránke neohrozili, v 7. min na ňom stroskotal Stümpel, J. Ručkay onedlho bránku netrafil. Až Segľa v 19. min šikovne bránku obkrúžil a zasunul puk do siete.

Po prestávke si užil dokonalé chvíle slávy Kafka, v 22. min opäť v presilovke prekvapil Kristana a jeho hetrik ozdobilo aj zopár šiltoviek na ľade. Vtedy ešte nikto netušil, že nepovedal ešte posledné slovo, v 28. min bravúrne opäť trafil v nájazde do ľavého vinkľa a vyhnal Kristana z bránky. Nad Nitrou sa zmrákalo, šance nevyužívala, ako v 30. min v presilovke J. Ručkay, čo bola voda na mlyn oduševnenému výkonu 'baranov'. V 36. min však našiel Tománek pred bránkou úplne voľného L. Nováka, Nitrania znížili na rozdiel dvoch gólov a vykresali si ešte nádej na zvrat, o to viac, keď 23 sekúnd pred klaksónom J. Ručkay v tlačenici usmernil puk od Mila do bránky.

Tretiu tretinu začali domáci presilovkou a s veľkou šancou Handlovského, puk však dobre pred vyprázdnenou bránkou netrafil, a tak si museli na gól počkať do 43. min. V prečíslení Lunter prekrásne zužitkoval nahrávku Ziga, škoda len pre 'baranov', že o poldruha minúty neskôr Lelkeš spred bránky opäť znížil na rozdiel gólu. V 47. min M. Novák mal na hokejke vyrovnávajúci gól, aj Tománek v presilovke v 52. i o dve minúty neskôr. V samom konci si už domáci diváci vytlieskali víťazstvo, power play hostí minútu pred koncom dopadlo smoliarsky a Matoušek trafil 53 sekúnd pred záverom prázdnu bránku.
 

Vyberte región